Alles over paardenboxen schoon houden

Naast voeding en beweging van je paard is een schone stal ook van belang voor de gezondheid. Daarnaast zijn schone stallen een stuk fijner voor mensen zelf en gaan de stallen ook een stuk langer mee. Het schoonmaken van de stallen moet een dagelijkse taak zijn. Het duurt meestal niet meer dan twintig minuten om een stal een snelle reiniging te geven, maar het duurt langer wanneer je niet elke dag de stal schoon maakt!

Vijf tips om een paardenstal schoon te houden

Het is van belang om dagelijks de stallen schoon te maken, wil je de stallen schoon houden! Met de hoeveelheid spullen en andere benodigdheden kan het soms lastig zijn om het er netjes uit te laten zien. Hier volgen een paar slimme tips om de stal op te ruimen en er netjes uit te laten zien.

  1. Dagelijks uitmesten

De stal zo goed als dagelijks uitmesten is het belangrijkste voor zowel de gezondheid van het paard als de kwaliteit van de stal. Een stal van hout is gevoelig voor schade door vocht of andere viezigheid. Hierdoor gaat het hout rotten, wat de levensduur van de stal kan beïnvloeden. 

  1. Optimale omstandigheden

Wanneer je de stallen gaat uitmesten is het van belang om alle ramen en deuren goed open te zetten voor wat extra ventilatie. Let wel op dat er hierdoor geen vuil opnieuw naar binnen waait. Daarnaast is het goed om te zorgen dat je de meest efficiënte middelen gebruikt om schoon te maken. 

  1. Goede stalbedekking

Het is verstandig om stalmatten als basis voor de ondergrond van de stal te gebruiken. Voor je paard is dat een stuk comfortabeler en hygiënischer om op te staan dan op een houten of betonnen vloer. Daarnaast is het ook veel gemakkelijker voor het onderhoud. 

  1. Grote schoonmaak

Voer af en toe een grote schoonmaak uit. Op deze manier kun je alle viezigheid die in de kleine hoeken en gaten van de stal is gaan zitten ook verwijderen. Let wel op dat de vloer helemaal droog moet zijn voordat je paard weer terug op stal gaat!

  1. Antibacteriële verf

Naast een goede ventilatie en regelmatig desinfecteren is het verstandig om antibacteriële verf te gebruiken. Zo blijft de stal een gezonde leefomgeving voor het paard, omdat je de kans minimaliseert dat er ziekteverwekkers ontwikkelen in de stal. 

Diverse soorten paardenstallen

Voor het veilig stallen van een paard is een paardenbox erg belangrijk. Hierin staan de paarden droog en kunnen ze tot rust komen. Er zijn diverse stalwanden in verschillende soorten en maten. Wil je wat extra voor jouw paard, dan zijn er ook luxe paardenboxen verkrijgbaar. Ook voor kleine pony’s zijn er kleine boxen te koop. Een paardenbox zorgt voor een mooi onderkomen voor jouw paard of pony. Helemaal wanneer de paardenbox goed schoon worden gehouden! Voor meer tips, bekijk deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *